Рекорден брой туристи посетиха Панаира на занаятите в Етъра

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ регистрира рекорден брой посетители по време на Международния панаир на занаятите, който се проведе от 3 до 6 септември, пише ТуристМедиа.

В рамките на четири дни повече от 13 000 гости разгледаха панаирното изложение, от които 500 бяха чуждестранни посетители от Германия, Русия, Румъния и други държави.

Над  85 видни майстори от цяла България взеха участие в панаира, които представиха най- разнообразни традиционни български изделия пред посетителите на комплекса. В дните на панаирното изложение се включиха и чуждестранни майстори от Италия, Шотландия,  Румъния, Мароко и Япония, които впечатлиха гостите с характерни за съответната страната занаяти.

На специално организирана „Вечер на майстора” бе обявен победителят в състезанието „Гайтанджийство”. Специално жури прегледа изработените предмети на участниците и присъди голямата награда- Сребърна хлопка, почетен диплом, парична награда и право на изложба – базар в музея през 2012 г. на Миглена Терзиева от Търговище за цялостно представяне и познаване на традициите в работа с гайтан.

Деветото издание на Международния панаир на народните занаяти беше организирано от Министерство на културата, община Габрово, АЕК „Етър” и със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Този коментар беше публикуван на петък, септември 16th, 2011 в 10:50 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар