Архив за ‘Туристически новини’ Категория

 

Честит Йордановден!

януари 6th, 2012Публикувано от admin

Над 150 000 са българите, които днес ще отпразнуват именния си ден. Празнуващите на 7 януари – Ивановден ще са над 300 000 души, пише ТуристМедиа.

Според данните на националната статистика, личните имена на българите към края на 2011 г. са  повече от 67 000, като разнообразието на имена сред жените е по-голямо от [...]

На 17 декември Банско открива официално Зимен сезон 2011 / 2012

декември 15th, 2011Публикувано от admin

Всеки любител на ски спусканията ще има шанс да засече времето си в директна надпревара с три легенди на ски спорта – Марк Жирардели, Петър Попангелов и Михаел Валххофер. Това ще се случи по време на официалното откриване на зимен сезон 2011/2012 в ски курорта Банско на 17 декември.
Аматьори и професионалисти ще [...]

Историческият музей в Пазарджик навършва 100 години

декември 13th, 2011Публикувано от admin

На 13 декември Регионалният исторически музей в Пазарджик навършва 100 години от създаването си, съобщава ТуристМедиа.
Музеят се намира в центъра на града, а на площ от 1200 кв.м. са разположени богатите експозиционни зали – „Археология”, „История на България ХV – ХІХ”, „Нова история” и др. Изключително интересната и богата етнографската експозиция се [...]

Петото годишно време – карнавалното започва на 11 ноември

ноември 9th, 2011Публикувано от admin

На 11 ноември 2011 г. от 10.30 ч. в Дома на хумора и сатирата в Габрово ще бъде открито петото годишно време  – карнавалното, пише ТуристМедиа.
Така се поставя началото на сезона за подготовка на маски и костюми за традиционния карнавал в Габрово, който се провежда всяка година през пролетта.
Специално за откриването на [...]

В Банско очакват наплив от туристи заради Световната купа по ски

ноември 7th, 2011Публикувано от admin

Туроператори и хотелиери очакват наплив от туристи в Банско по време на стартовете от Световната купа по ски за жени и мъже. Стартовете на мъжете ще се проведат на 18 и 19 февруари 2012 г., а на жените – на 25 и 26 февруари 2012 г.
Няма промяна в цените на туристическите пакети [...]

Ден на отворените врати в природните паркове на 16 октомври

октомври 7th, 2011Публикувано от admin

.
На 16 октомври 2011 г. София – Международната природозащитна организация WWF съвместно с администрациите на 11-те природни парка организират Ден на отворените врати в природните паркове, пише ТуристМедиа.
Посетителите във всеки парк ще бъдат посрещнати от водачи, които ще им покажат малко познати маршрути и ще им разкажат повече за парка. [...]

Българският отбор по голф зае четвърто място на Световния финал в Щутгарт

октомври 6th, 2011Публикувано от admin

Българският отбор по голф зае четвърто място на Световния финал на  Mecedes Trophy, който се проведе в Щутгарт, Германия, пише ТуристМедиа.

Българският отбор, в състам Теодор Тодоров, Владимир Боянов и Сергей Стойков се бори за победа с 29 отбора от 36 страни.
Резултатът на нашите голфъри от трите състезателни дни на игрищата Schloss Solitude и Schloss [...]

България е сред най-предпочитаните дестинации за медицински туризъм

октомври 3rd, 2011Публикувано от admin

Страни като Полша и България са сред най-предпочитаните дестинации за медицински туризъм от британските туристи заради ниските си цени, пише ТуристМедиа.
Тези страни могат да очакват значително увеличение на посетителите от Великобритания, които търсят подобен тип услуги. Това сочи доклад на Economist Intelligence Unit.
Очаква се засилване на тенденцията заради нова директива на [...]

Фестивалът на пясъчните фигури с вход свободен в последните дни

септември 30th, 2011Публикувано от admin

Събота и неделя (1 и 2 октомври) ще бъдат последните два дни, в които жителите и гостите на Бургас ще могат да посетят и разгледат тазгодишния Фестивал на пясъчните скулптури, пише ТуристМедиа.

Всеки, който е пропуснал поради някаква причина възможността да го разгледа, може да стори това през уикенда, когато експозицията ще [...]

Новият туристически сайт на България вече е готов

септември 29th, 2011Публикувано от admin

Новият официален туристически сайт на България www.bulgariatravel.org вече е готов. Сайтът беше представен официално на 27 септември от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
www.bulgariatravel.org съдържа информация за над 450 обекта в цялата страна, всеки от които е представен със статия, полезна информация (адрес, информация за Туристически информационен център, работно време, [...]