Архив за ‘СПА’ Категория

 

България е сред най-предпочитаните дестинации за медицински туризъм

октомври 3rd, 2011Публикувано от admin

Страни като Полша и България са сред най-предпочитаните дестинации за медицински туризъм от британските туристи заради ниските си цени, пише ТуристМедиа.
Тези страни могат да очакват значително увеличение на посетителите от Великобритания, които търсят подобен тип услуги. Това сочи доклад на Economist Intelligence Unit.
Очаква се засилване на тенденцията заради нова директива на [...]

Тройно е скочил интересът към СПА ваканциите

март 14th, 2011Публикувано от admin

Търсенето за спа туризъм в България е нараснало 3 пъти за последните 5 години.
В световен мащаб търсенето на СПА с цел пътуване и ваканция се е повишило 2 пъти от 2004 година насам.
Интересно е, че дори в период на криза, когато наблюдаваме известен спад в другите общо популярни типове туризъм, СПА ваканциите [...]

Лечебната кал

ноември 12th, 2010Публикувано от admin

.
Българското Черноморско крайбрежие разполага с богати по състав и с разнообразни свойства калолечебни ресурси, подходящи за балнеолечение, пише zavodata.com, визирайки езерата Поморийско, Варненско, Балчишка тузла, Шабла, Русалка и Атанасовско. В определени ограничени участъци за подобряване показателите на калта за балнеолечение, е необходима предварителна подготовка на лечебната кал (пресяване), поради наличие [...]

Подготвят СПА номинациите за 2011 г.

октомври 29th, 2010Публикувано от admin

.
“Стримон“ СПА клуб” в Кюстендил бе домакин на конференция за подготовка на СПА номинациите на България за 2011г. Хотелиери, представители на фирми за СПА оборудване и на СПА общини, организации за СПА и балнео туризъм се включиха в обсъжданията на 23 и 24 октомври, за да определят облика на вторите СПА [...]

Спа речник на основните спа масажи и процедури

октомври 1st, 2010Публикувано от admin

.
Здравейте приятели,
Много се пише и говори за ефекта от Спа процедурите, споменават се различни масажи и терапии.
Не всеки обаче може да намери разлика между масажи, терапии и процедури с подобни имена и цени.

Затова тук е моментът да направя кратко описание на основните Спа термини и наименования. Ще Ви улесня и с ориентировачни цени и [...]

България за пръв път с хотел сред най-добрите SPA в света

септември 23rd, 2010Публикувано от admin

.
За пръв път България бе включена като дестинация в каталога на най-добрите Wellness & Spa хотели в света. Български хотел бе удостоен с най-престижния лиценз за хотелски и спа услуги – Европейски Спа и Уелнес Сертификат /Wellness & Spa Europe Certificate/.
Международното отличие е присъдено на Грандхотел и Спа „Приморец” Бургас за високо [...]

Спа за двама – удоволствие за двойки

септември 15th, 2010Публикувано от admin

.
Необходимостта за поддържане на собственото тяло и собственото здраве постепенно все по-дълбоко прониква в съзнанието не само на жените, но и на мъжете.

Все по-рядко се среща предубеждението при представителите на силния пол, че спа-процедурите са удоволствие изключително и само за жените. Не на последно място за това заслуга имат и салоните, които започнаха не толкова [...]

Гроздотерапия

септември 15th, 2010Публикувано от admin

.
Това е ново направление, въпреки, че полезните свойства на лозите – листа, плодове и семки са известни отдавна. Активните ингредиенти, съдържащи се в гроздето, при процедурата по Гроздотерапия въздействат благоприятно на кожата и цялото тяло.
Под действието на ултравиолетовите лъчи, стреса, неблагоприятната екологична обстановка, в организма се натрупват свободни радикали.
Въпреки, че гроздето съдържа полифенолни [...]

Благотворното влияние на масажа

септември 15th, 2010Публикувано от admin

.
Масажът оказва положително влияние на целия организъм, както на кожата, която става по-опъната и здрава, така и на вътрешните системи и органи. Оставяйте се в ръцете само на опитен специалист с медицинско образование.
Благодарение на СПА масажа се повишава жизнения тонус, подобрява се самочувствието, понижава се нервната възбудимост, възобновяват се забавени рефлекси.
Масажът оказва [...]

Подготовка за масаж

септември 15th, 2010Публикувано от admin

.
Ако ви предстои за първи път да отидете на масаж, то трябва да знаете, че процедурата е съпроводена с не малко правила и тънкости, за които трябва да следите именно вие (а не масажиста).
Нека разгледаме правилата за това:

Ако страдате от някакви сериозни или хронични заболявания се консултирайте за допустимостта на процедурата с личния си лекар.
Масажистът, [...]