Архив за януари, 2011

 

Бургас се подготвя да посрещне Панагюрското златно съкровище

януари 27th, 2011Публикувано от admin

Община Бургас ще уговаря туроператори да включат в пакетите си за летни почивки и посещения в Морското казино.  От началото на юни до края на август 2011 г. в една от залите на обновената сграда ще бъде изложено Панагюрското съкровище.
Потвърдено е, че съкровището ще бъде показано в Бургас и в момента се [...]

Белоградчишките скали – първа резерва в класацията за Новите седем природни чудеса на света

януари 26th, 2011Публикувано от admin

Уникалните Белоградчишки скали са се изкачили до първа резерва в класацията за новите седем природни чудеса на света. Това съобщи за БТА кметът на Белоградчик Емил Цанков.
По думите му шансовете да влязат в листа с финалистите е много голям. Родната забележителност е изпреварила оазисът „Ал-хаса“ в Саудитска Арабия, като е събрала над 7 млн. и [...]

София е най-евтината европейска столица за туристите

януари 18th, 2011Публикувано от admin

.
Посещението на София излиза най-евтино за туристите, показа ново проучване сред 40 европейски столици.
За да прекарате един ден в София, трябва да си отделите не повече от 21 долара, са изчислили специалистите от портала „Прайс оф тревъл”.
Второ място заема полският град Краков, където едно денонощие ще струва на туриста с 6 долара повече. [...]

Свободен вход за публиката на Европейската купа по биатлон в Банско от 10 до 12 февруари

януари 14th, 2011Публикувано от admin

.
От 10 до 12 Февруари в Банско ще се проведе кръг от Европейската купа по биатлон, където ще участват над 210 биатлонисти от 26 държави. Това обяви Екатерина Дафовска – председателят на Българската федерация по биатлон . Тя е и зам.-председател на организационния комитет.
До този момент участие са заявили 26 страни, сред които [...]

Хотелина.бг бе отличена като Туроператор Номер 1 за Гранд Хотел Мургавец

януари 12th, 2011Публикувано от admin

.
На изискано парти, организирано от Шарлопов Хотелс, Хотелина.бг бе отличена с почетна грамота за своя принос в продажбите и резервациите на Гранд Хотел Мургавец, Пампорово за Сезон Лято 2010.
Официано Пи Груп – туроператорът на Хотелина е Туроператор Номер 1 за Гранд Хотел Мургавец, благодарение на доверието, което клиентите ни гласуваха при организирането на лятната си [...]

Хотел Sol Luna Bay & Mare Resort в Обзор се нареди сред най-обичаните хотели в света

януари 12th, 2011Публикувано от admin

.
Хотел Sol Luna Bay & Mare Resort в Обзор намери място сред двадесетте най-препоръчвани и обичани хотели на най-големия портал за туристически оценки Holidaycheck и дели категория с невероятния хотел „Атлантис”–Дубай, съобщават от мениджмънта на хотела.
Наградата на Holidaycheck всъщност е награда на публиката, защото се основава на гласуването на гостите, [...]

Ивановден

януари 7th, 2011Публикувано от admin

.
На 7 Януари Ивановден православната църква чества деня на Св. Йоан Кръстител, който кръщава Исус Христос в река Йордан. Йоан познава и посочва Исус като пратеник на Бога. Наречен е Предтеча, защото предрича идването на Христос на земята. Ивановден като народен празник, е част от богатия в обредно отношение коледно-новогодишен [...]

Йордановден (Богоявление)

януари 6th, 2011Публикувано от admin

.
Богоявление – Йордановден – е третият по значимост християнски празник през годината. На 06.01 според библейската легенда е покръстен Исус Христос във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението небето “се отваря” и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: [...]

Кратък филм за културно-историческите обекти в Пловдив върви по National Geographic

януари 3rd, 2011Публикувано от admin

.
По телевизионния канал National Geographic върви репортаж за културно-историческите обекти в Пловдив. Филмът започна днес в 14,15 часа.
Поредицата от филми за града под тепетата бяха заснети по проекта “Провеждане на целогодишна рекламна кампания на дестинация България по водещи паневропейски телевизионни канали”, чийто бенефициент е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.
Снимачният [...]