Архив за ‘Спа новини’ Категория

 

България е сред най-предпочитаните дестинации за медицински туризъм

октомври 3rd, 2011Публикувано от admin

Страни като Полша и България са сред най-предпочитаните дестинации за медицински туризъм от британските туристи заради ниските си цени, пише ТуристМедиа.
Тези страни могат да очакват значително увеличение на посетителите от Великобритания, които търсят подобен тип услуги. Това сочи доклад на Economist Intelligence Unit.
Очаква се засилване на тенденцията заради нова директива на [...]

Подготвят СПА номинациите за 2011 г.

октомври 29th, 2010Публикувано от admin

.
„Стримон“ СПА клуб“ в Кюстендил бе домакин на конференция за подготовка на СПА номинациите на България за 2011г. Хотелиери, представители на фирми за СПА оборудване и на СПА общини, организации за СПА и балнео туризъм се включиха в обсъжданията на 23 и 24 октомври, за да определят облика на вторите СПА [...]

България за пръв път с хотел сред най-добрите SPA в света

септември 23rd, 2010Публикувано от admin

.
За пръв път България бе включена като дестинация в каталога на най-добрите Wellness & Spa хотели в света. Български хотел бе удостоен с най-престижния лиценз за хотелски и спа услуги – Европейски Спа и Уелнес Сертификат /Wellness & Spa Europe Certificate/.
Международното отличие е присъдено на Грандхотел и Спа „Приморец” Бургас за високо [...]

България е част от европейската СПА карта

септември 14th, 2010Публикувано от admin

.
На среща между Министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и Райнхарт Петри, ръководител „Международна политика и европейски проекти“ в Европейската СПА асоциация (ЕСПА), бе обсъдено развитието на балнео и СПА туризма в България.
Конкретна тема на разговорите в София бе започналата процедура по изготвяне на стандарти в балнео, СПА [...]