Архив за октомври, 2010

 

Подготвят СПА номинациите за 2011 г.

октомври 29th, 2010Публикувано от admin

.
„Стримон“ СПА клуб“ в Кюстендил бе домакин на конференция за подготовка на СПА номинациите на България за 2011г. Хотелиери, представители на фирми за СПА оборудване и на СПА общини, организации за СПА и балнео туризъм се включиха в обсъжданията на 23 и 24 октомври, за да определят облика на вторите СПА [...]

До 3 млрд. евро ще са нетните приходи от туризъм в България през 2010 г.

октомври 29th, 2010Публикувано от admin

.
До 3 млрд. евро ще достигнат нетните приходи от туризъм в България през 2010 г., каза председателят на Българската асоциация на туристическите агенти (БАТА) Донка Соколова, предаде радио Фокус-Бургас.
Туристическият бранш регистрира ръст от 5 до 7% спрямо 2009 г., благодарение на нощувките на български, а не на чуждестранни туристи, каза още Соколова. Хотелиерите [...]

Близо 5000 туристи са посетили Музея по пчеларство

октомври 28th, 2010Публикувано от admin

.
„Музеят по пчеларството от древността до днес” е бил посетен от 4850 туристи през лято 2010, каза неговият създател Кирил Киров, предаде радио Фокус-Бургас.
Музеят се намира на пет километра от несебърското село Кошарица. Експозицията е разположена в двора на пчеларя Кирил Киров и проследява живота на пчелите от каменната ера до наши дни.
Към музея има [...]

Откриха 29-метровата камбанария на Хасково

октомври 27th, 2010Публикувано от admin

.
На 26 октомври в Хасково официално беше открита новопостроената камбанария до монумент “Света Богородица”. От 10 ноември камбанарията ще бъде отворена за посетители.
Новоткритата камбанария разполага с осем камбани, които се задействат с електронен механизъм. Техният звън ще огласява Хасково всеки ден в 12.00 ч. с различна мелодия. Конструкцията е висока 29,5 м и притежава [...]

ЮНЕСКО създава в София център за опазване на културното наследство

октомври 26th, 2010Публикувано от admin

.
На официална церемония на 25 октомври в сградата на ЮНЕСКО в Париж генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и министърът на културата Вежди Рашидов подписаха Споразумение за създаване на Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа. София ще бъде седалище на регионалния център.
„Подписването на Споразумението е знак, [...]

Откриха скална гробница в скалите на връх Кози грамади

октомври 25th, 2010Публикувано от admin

.
На 19 октомври археолози начело с д-р Иван Христов са открили скална гробница, изсечена в скалите на връх Кози грамади.
Обектът е открит случайно при оглед на кариерите за добиване на огромни блокове, с които е изградена одриската царска резиденция под връх Кози грамади. Разположена на трудно достъпно и трудно забележимо място, гробницата [...]

“ Можеш да завършиш картината с очите и сърцето си“

октомври 20th, 2010Публикувано от admin

.
През декември трябва да започне рекламната кампания, с която българските туристи ще бъдат убеждавани да прекарват почивката си в България. Това стана ясно по време на пресконференция за представянето на проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България”, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).
Консорциумът „Про Ивент [...]

Предаване рекламира България като голф дестинация

октомври 19th, 2010Публикувано от admin

.
България като атрактивна голф и туристическа дестинация е темата на специалното предаване на известния продуцент на филми за голфа по света Глен Мичъл. Предаването се излъчва от тази седмица по телевизионните и сателитни канали в над 34 водещи за туризма ни държави. Авиокомпаниите British Airways, Virgin и Lufthansa вече излъчват предаването [...]

Бургаски колекционер бе обявен за дарител от национално значение

октомври 15th, 2010Публикувано от admin

.
Колекционер от Бургас бе обявен тържествено за един от най-големите дарители на България. Отличеният с високото признание е Янко Кесаровски е председател на дарителско сдружение в Бургас, което откупи и предаде на Националния исторически музей (НИМ) изключително ценна колекция от оригиналните матрици на държавни символи, отличия и гербове на Третото бълграско царство.
На церемонията [...]

Спектакълът Звук и светлина чества 25 години от създаването си

октомври 14th, 2010Публикувано от admin

.
От 23 до 26 октомври всеки, който желае може да посети техническите съоръжения на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина” във Велико Търново, пише в. Янтра днес. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с историята на спектакъла и техническите й параметри.
Поводът за свободния достъп е отбелязването на 25 години от създаването на „Звук и [...]