Архив за септември, 2011

 

Фестивалът на пясъчните фигури с вход свободен в последните дни

септември 30th, 2011Публикувано от admin

Събота и неделя (1 и 2 октомври) ще бъдат последните два дни, в които жителите и гостите на Бургас ще могат да посетят и разгледат тазгодишния Фестивал на пясъчните скулптури, пише ТуристМедиа.

Всеки, който е пропуснал поради някаква причина възможността да го разгледа, може да стори това през уикенда, когато експозицията ще [...]

Новият туристически сайт на България вече е готов

септември 29th, 2011Публикувано от admin

Новият официален туристически сайт на България www.bulgariatravel.org вече е готов. Сайтът беше представен официално на 27 септември от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
www.bulgariatravel.org съдържа информация за над 450 обекта в цялата страна, всеки от които е представен със статия, полезна информация (адрес, информация за Туристически информационен център, работно време, [...]

Днес е Световният ден на туризма

септември 27th, 2011Публикувано от admin

Днес Световната туристическа асоциация към ООН отбелязва Световния ден на туризма, пише ТуристМедиа. Празникът се отбелязва ежегодно на 27 септември, а целта му е да стимулира осведомеността сред международната общност за значението на туризма и неговата социална, културна, политическа и икономическа стойност.
Тази година част в програмата за честванията са и [...]

Рекорден брой туристи посетиха Панаира на занаятите в Етъра

септември 16th, 2011Публикувано от admin

Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ регистрира рекорден брой посетители по време на Международния панаир на занаятите, който се проведе от 3 до 6 септември, пише ТуристМедиа.
В рамките на четири дни повече от 13 000 гости разгледаха панаирното изложение, от които 500 бяха чуждестранни посетители от Германия, Русия, Румъния и други държави.
Над  [...]

Туристическият център в Пловдив ще празнува пет години от създаването си

септември 13th, 2011Публикувано от admin

На 27 септември – Световният ден на туризма, Туристически информационен център – Пловдив ще отбележи пет години от създаването си, съобщава ТуристМедиа.

През този период близо 60 000 индивидуални туристи от страната и чужбина са посетили офиса. От есента на 2010 г. всяка сряда се осъществява безплатен пешеходен тур с професионални [...]