Архив за юли, 2011

 

Чуждестранни туристи загинаха след злоупотреба с алкохол

юли 26th, 2011Публикувано от admin

Двама чуждестранни туристи са загинали след злоупотреба с алкохол на 24 юли, съобщават от областната дирекция на МВР-Бургас.( ТуристМедиа).

В неделя (24 юли) рано сутринта 17-годишен британец е паднал от тераса на четвъртия етаж на хотел в Слънчев бряг. На пострадалия е оказана медицинска помощ и е откаран в МБАЛ – Бургас, където по-късно [...]

Античен комплекс Сердика ще бъде първият по рода си подземен музей в България

юли 25th, 2011Публикувано от admin

Античният комплекс „Сердика” ще бъде първият по рода си подземен музей на българската археология и история, разположен на 19 дка, каза министърът на културата Вежди Рашидов, пише ТуристМедия. За адаптацията му към метрото, което ще минава от там, са осигурени 16 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“.
Влаковете на метрото [...]

Подготвят маршрут до най-високия водопад в Родопите

юли 18th, 2011Публикувано от admin

Специален маршрут ще води туристите до „Самодивското пръскало” – най-високия водопад в Родопите, пище ТуристМедиа.
Водопадът е открит през 2010 г. край Девин. Водопадът има височина близо 70 м, а след него се нарежда водопадът “Орфей” от Каньона на водопадите край Смолян, който е 60 м.
Идеята за намирането му идва от книгата на [...]

Немски медии атакуват България заради трагичния инцидент в басейна в Златни пясъци

юли 15th, 2011Публикувано от admin

Новината за трагедията с 13-годишната Сара Ернст, която загина при нелеп инцидент в хотел „Берлин” в Златни пясъци, бързо стигна и до немската преса, пише Туристмедия. Заглавие на първата страница на най – големия немски вестник „Билд” преименува хотела ни на  „Хотелът на ужасите”.
Случката, която получи широк отзвук в Германия, ще [...]

Проектират 8-метров паметник на Йоан Кръстител в Созопол

юли 13th, 2011Публикувано от admin

Фондация в Созопол проектира издигането на 8-метрова бронзова статуя на св. Йоан Кръстител, пише в. „Сега”. Предвижда се статуята да бъде изработена от бронз, като вече има изработен макет от известен български скулптор.
Идеята се родила, след откриването на мощите на светеца през 2010 г. Смята се, че св. Йоан Кръстител е бил покровител [...]

Истър-Понтика ще бъде трансгранична дестинация за културен туризъм

юли 12th, 2011Публикувано от admin

Трансграничната дестинация за културен туризъм Истър-Понтика ще бъде представена на международен работен семинар днес -12 юли в град Кълъраш в Румъния, пише Туристмедиа.

Фокусът на семинара ще бъде обединяването на усилията за развитието на културен туризъм в българските области Добрич, Силистра и Русе и румънските окръзи Констанца, Кълъраш и Гюргево.
Предстои да бъдат оценени ресурсите [...]