Магията на Родопите

Родопите са загадъчна планина – те няма да ви разкрият всичките си тайни веднага. Затова аз ще се опитам да ви помогна като ви насоча къде да търсите.

Пътувайки по пътя свързващ Пловдив с гр. Смолян не пропускайте да видите Чудните мостове – едни от най-интересните природни феномени в Родопите. Те са естествени, скални сводове, образувани вероятно преди хиляди години вследствие на земетресение. То е разрушило древната пещера, водите са отнесли падналите камъни и са образували един до друг два редки по своята красота мраморни моста.

Вие обичате суровата и величествена красота на природата – Триградското и Буйновското ждрела ще ви осигурят гледки, от които дъхът ви ще секне. А ако сте и от хората обичащи силните емоции то обезателно трябва да слезнете в бездната на пещерата, наречена не без основание „Дяволското гърло“. С името на тази страховита пещера са свързани много митове и легенди, които ще научите по време на своята разходка из нея, емоционално пресъздадени от нашия водач. Не толкова страховити, но безспорно вълнуващи преживявания ви очакват и в другите два подземни дворци на Средните Родопи – Ухловица и Ягодинската пещера.
Непосредствено преди гр. Смолян, след един от многобройните завои на пътя пред очите ви неочаквано ще блесне отразило зелените хълмове, едно от седемте Смолянски езера, известни като „смарагдовите очи“ на Родопите. Над тях се извисяват Орфеевите скали, придаващи на долината мистичност и неповторимост.


Този коментар беше публикуван на петък, август 13th, 2010 в 8:12 и е попълнен отКрасотите на България. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

2 Responses to “Магията на Родопите”

  1. Лидия Says:

    Оригинални предложения за отдих и туризъм.Хубаво е някой да го помисли вместо теб,а ти да решиш какво ще предпочетеш.

  2. admin Says:

    В Родопите наистина цари тайнствена и магическа атмосфера…хората са различни, усмихнати, гостоприемни, природата е уникална и няма нужда от коментар…любимото ми място за истински отдих и почивка .

Оставете коментар