Винени маршрути могат да развиват целогодишен туризъм в България

Националната лозаро-винарска камара разработва девет винени маршрута, които включват големи и малки изби, пише в. Дневник.

Най-напреднала е работата по три от маршрутите – Пътят на Дионисий, Пътят на Орфей и Античният път на тракийското вино.

Създаването на подобни маршрути е единственият доказан и успешен начин за развиване на целогодишен вътрешен туризъм, каза Константин Маджаров, президент на Регионалната лозаро-винарска камара „Тракия“.

Друго голяма предимство на винения туризъм е, че е насочен основно към по-заможни туристи, допълни той.

Целта на камарата е с развитието на винените маршрути да създаде готов туристически продукт, който да обедини винарския, туристическия бизнес и общините.

Виненият туризъм може да се комбинира още и с исторически, селски или екологичен туризъм, обясни  Маджаров.

Освен по проекта за винените маршрути, камарата работи по проект за създаването на 1333 малки винарски изби из България, които да бъдат включени в разработваните маршрути.

Идеята е от лозята с размер от 20 до 100 декара да се направят малки семейни изби с неголеми количества собствено вино с уникален вкус. Те ще станат и една от атракциите на маршрутите.

Този коментар беше публикуван на сряда, септември 8th, 2010 в 8:13 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар