Парната баня – начин на употреба

.

Парна баня като процедура представлява обща парна баня в помещение, наситено с гореща пара. Извършва се на няколко стъпки. Първо се взима хладен душ и цялото тяло се изтрива  в кърпа. След това се влиза в парната баня и се мокрят главата, лицето и сърдечната област със студена вода. След парната баня се излиза на студен въздух или се прави контрастен душ с хладка или студена вода. Това може да се повтори в рамките на деня, казва д-р Димитър Станчев от СПА и медицинския център на СПА клуб „Бор” – Велинград.


Въздействието е върху сърдечно-съдовата и нервната система – засилва се общата резистентност на организма, имунната система се активира, повлияват се заболявания на опорно-двигателния апарат, обменни болести, неврити, радикулити, полиневрити, хронични цистити, вибрационна болест.
Противопоказани са: неоплазми, сърдечна недостатъчност, инфекциозни болести, фебрилитет, тромбофлебит, ТБС, болести на щитовидната жлеза, неврози, вегетативна дистония, епилепсия, анемии.

Този коментар беше публикуван на вторник, септември 14th, 2010 в 14:42 и е попълнен отСПА. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар