Подготовка за масаж

.

Ако ви предстои за първи път да отидете на масаж, то трябва да знаете, че процедурата е съпроводена с не малко правила и тънкости, за които трябва да следите именно вие (а не масажиста).

Нека разгледаме правилата за това:


Ако страдате от някакви сериозни или хронични заболявания се консултирайте за допустимостта на процедурата с личния си лекар.

Масажистът, макар че има медицински познания, все пак не е доктор, а още повече с широк профил, с което да може еднозначно да отговори на въпроса противопоказен ли ви е масажа.

Храна не бива да се приема поне половин час преди масажа. В противен случай може да се почувствате некомфортно по време на процедурата.

Непосредствено преди процедурата е желателно да вземете топъл душ (той отпуска мускулите), или да обтриете тялото с навлажнена хавлия. И в единия, и в другия случай след  приключването на водна процедура ще трябва да се подсушите.

Помислете за това с какво ще бъдете облечени по време на масажа. Тези части на тялото, които ще бъдат масажирани, трябва да са голи, най-точно трябва да кажем, че другите не трябва да затрудняват работата на масажиста.

Също така не бива да оставате с бижутата и украшенията си.

Ако имате ранички по кожата или други разкъсвания е добре да ги обработите преди началото на процедурата.

В случаите, когато става въпрос за домашен масаж, то мястото трябва да се подбере заедно с масажиста.

Масажистите работят със свои масла, затова, ако имате алергия към някое вещество, то консултирайте се с тях преди посещението, за да има време да подбере подходящите масла или да използва такива специализирани за хора с алергии.

По време на процедурата на масажа трябва да се отпуснете максимално, а ако почувствате неприятни усещания е добре веднага да кажете на масажиста. Реакцията на организма на този или онзи вид интензивност на масажа е строго индивидуална, затова масажистът, особено ако работи с вас за първи път, е трудно да предвиди напълно точността й, независимо колко добър професионалист е.

След края на процедурата е препоръчително да п
олежите спокойно в продължение на поне 15 минути. А след това … с нови сили към обичайните ангажименти.

И така, до следващия масаж…

Този коментар беше публикуван на сряда, септември 15th, 2010 в 9:18 и е попълнен отСПА. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар