Благотворното влияние на масажа

.

Масажът оказва положително влияние на целия организъм, както на кожата, която става по-опъната и здрава, така и на вътрешните системи и органи. Оставяйте се в ръцете само на опитен специалист с медицинско образование.
Благодарение на СПА масажа се повишава жизнения тонус, подобрява се самочувствието, понижава се нервната възбудимост, възобновяват се забавени рефлекси.

Масажът оказва положително влияние на нервната система. С негова помощ може да се понижи или въобще да се премахне болката, да се възстанови понижената дейност на нервната система. Преди масаж трябва да се отпуснете, не бива да отивата на СПА процедурата в лошо настроение или разстроени, защото в най-добрия случай ефектът от него ще бъде по-малък от очакваното. Преди масаж избягвайте шумните места.

Благодарение на СПА масажа се подобрява състоянието на кожата и подкожните клетки.

Кожата се почиства от натрупаните рогови люспи, мръсотията, попаднала в порите, както и от микробите, които живеят в нея.
Нормализират се функциите на мастните жлези и мастната тъкан, подобрява се кръвообращението, от което кожата получава необходимото й подхранване. Тя придобива здравословен цвят, увеличава се съпротивлението й към повишаването и понижаването на температурите.

Повишава се тонуса на мускулите, кожата става по-еластична и гладка. За СПА масажа е необходима и процедура за борба с целулита. Преди масажа може да се посети сауна или парна баня, за да се загрее кожата и да се подготви за предстоящия масаж.

Масажът оказва благотворно влияние на централната нервна система, на състоянието на кръвоносните съдове и мускулите. Капилярите на кожата се разширяват, благодарение на което се подобрява и обмена на газове между мускулната тъкан и кръвта. Кръвообращението и циркулацията на лимфи се подобрява, движението на кръвта по вените се ускорява. 

С помощта на СПА масажа може да премахнете излишните килограми. Свалянето на тегло да се получава по две причини. Първата – благотворното влияние на масажа върху мускулните

Втората причина – влиянието на масажа на общия метаболизъм. В кръвта се повишава количеството на еритроцитите, левкоцитите и хемоглобина. Хормоналната система доста по-успешно започва да се справя със своите функции.
Антицелулитният СПА масаж бива два вида – общ СПА масаж и частичен СПА масаж.

Общият СПА масаж представлява масажиране на цялото тяло, въпреки че се отделя специално внимание на проблемните зони, които обикновено са бедрата, корема, хълбоците.

Антицелулитен СПА масаж е препоръчително да се прави два-три пъти в седмицата по 30 минути.

Частичният продължава от три до 30 минути, като всичко зависи от това каква част от тялото се масажира. Това може да бъдат само ръцете или само бедрата. Обикновено се прави задълбочено. Той се препоръчва за напреднала форма на целулит. Ако все още е незабележим, то се препоръчва общият.

При масажите се използват ароматни масла, обогатяващи кожата минерали и витамини, които я подхранват. влакна. По време на СПА масажа се повишава еластичността и гъвкавостта на мускулните тъкани, мускулите се съкращават, подобрява се притока на кислород към тях. Получават и по-висок коефициент на работоспособност.

Този коментар беше публикуван на сряда, септември 15th, 2010 в 9:33 и е попълнен отСПА. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар