Спа за двама – удоволствие за двойки

.

Необходимостта за поддържане на собственото тяло и собственото здраве постепенно все по-дълбоко прониква в съзнанието не само на жените, но и на мъжете.

Все по-рядко се среща предубеждението при представителите на силния пол, че спа-процедурите са удоволствие изключително и само за жените. Не на последно място за това заслуга имат и салоните, които започнаха не толкова отдавна, но вече масово да предлагат програми за двойки.

Разнообразието им е неизчерпаемо и постоянно се появяват все нови и нови.

Например, предлагат се комплексни програми, състоящи се от парафинова грижа за ръцете, 30-минутен хидромасаж, обтриване на тялото с алое за жените и масаж с дълбоко мускулно проникване за мъжете. Плодови и морски скрабове на нагорещен мрамор, и дори маникюр за двама.

Съвместното посещение на спа-процедури е много важно събитие, не само от чисто физиологична гледна точка.
То носи и психотерапевтични елементи. За това в спа програмите е стараят да усетят всички възможни нюанси и да доставят максимално удоволствие на двойките.

Например, всеки клиент може да избере този вид масаж, който му подхожда най-много, а задачата на масажистите е да синхронизират времето за него, за да започнат и завършат заедно. Процедурите по двойки се извършват от сътрудници, които добре се комбинират и умеят да работят заедно.

Разпространено е заблуждението, че спа-процедури могат да се правят само в специализирани и много скъпи салони. Това не е така. Ефективни сеанси може да направите и самостоятелно вкъщи. По този начин не само ще спестите пари, което си е доста актуално във време на криза, но и ще постигнете голяма интимност и отпускане, благодарение на това, че по време на процедурите ще бъдете само двамата (и освен това продължението може да стане предмет на секцията Сексбокс в списанието).

Съществен елемент за хидро-процедурите в домашни условия са разнообразните средства за вана – пяна, соли, мляко, разтворими във вода плодови таблетки. Освен това, те не само ароматизират водата, но и я правят по-мека, неутрализират хлора и другите вредни вещества, които влизат в състава на течността по тръбите. Но и даже наличието на тези специализирани средства не е задължително. Може да се възползвате и от всичко, което имате в хладилника.

Например, мляко – вана с този полезен продукт е от любимите още на Клеопатра. Най-добре е да изберете сухо мляко и да го разтворите във водата – то не само ще овлажни кожата, но и ще й придаде лек, приятен аромат. Освен това, в употреба могат да влязат и меда, овесените трици, сока от грозде, зеления чай.

СПА за четири ръце
Преди процедурите е необходимо да вземете душ, като най-щателно почистите стъпалата на краката. Не се препоръчва да миете косата. Подсушете се старателно. Настройте се само за положителни емоции.

Може да започнете, с измиването на косата един на друг. Шампоан, балсам, лек масаж на главата, нежно разресване. После, постепенно преминете от лицето към тялото, като направите отпускащ масаж. За кратко, като маска на устните си може да нанесете мед.

След приключването на процедурите внимателно подсушете тялото с влажна и топла кърпа. А още по-добре, ако го направите един на друг. Вземането на душ не е задължително, за да не отмиете полезните вещества, които сте добавили във водата или при масажа. След това е необходимо да нанесете хидратиращ крем за тяло, като може отново да го направите взаимно един на друг, ако разполагате, облечете хавлиени халати, ако не покрийте тялото с голяма кърпа. Починете 30-40 мин. Много е полезен кратък сън през това време. И ако не сте прекалено отпуснати след това … ви оставяме на желанието,  въображението и въобще каквото ви се прииска.

Този коментар беше публикуван на сряда, септември 15th, 2010 в 10:19 и е попълнен отСПА. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар