Природен парк Беласица спечели проект за над 1 161 000 лева

.

Природен парк „Беласица” спечели проект за опазване и поддържане на биологичното и ландшафтното разнообразие, пише TouristMedia.

Проектът е на стойност 1 161 974 лв. и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”. Европейският фонд за регионално развитие предоставя 85% от средствата, а останалите 15%  са от държавния бюджет на Република България.

В рамките на следващите три години ще се извършват подробни проучвания и анализи на абиотичните и биотични характеристики на Беласица, население и демографска характеристика, селищна мрежа, техническа инфраструктура, горско стопанство, лов, риболов, събиране на природни продукти (боровинки, кестени и др.), туризъм и спорт, водоползване, настоящо ползване на прилежащите територии, културно-историческо наследство и др.

Ще се направи оценка на състоянието на компонентите на околната среда.

Въз основа на събраните конкретни научни данни по проекта ще се изготви План за управление на Природен парк „Беласица”. Той ще включва планирани в парка дейности в рамките на 10 години и ще бъде основният му инструмент за управление.

Основна част от проекта включва провеждане на семинари и обсъждане на въпросите за управлението на дейностите.

Този коментар беше публикуван на петък, септември 17th, 2010 в 12:38 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар