Несебър продължава с еко инициативите и за Деня на Независимостта

.

Всички служители в община Несебър, както и участници от спорните клубове в града ще се придвижат с велосипеди до крепостните стени на Стария град на 22 септември, където  в 10.30 часа ще бъде вдигнат националния флаг по случай  Деня на Независимостта.

Празникът съвпада и с Европейския ден без автомобили, който Несебър ще отбележи с велокрос.
Началото на кроса ще бъде сцената на крайбрежния булевард в 10.00 часа, където еколози ще разкажат повече за Деня без автомобили и целта на инициативата.

Крайната точка на спортното събитие ще са крепостните стени в Стария град, където акцентът ще е върху значимостта на Независимостта на България.

Целта на Европейския ден без автомобили, който се провежда ежегодно на 22 септември, е да се привлекат  повече съмишленици на идеята за устойчивата мобилност на населението в градска среда. Една от основните цели е и привличане вниманието на хората към нуждата от промяна в начините за придвижване в града като предпоставка за борбата с промените в климата.

Това е залегнало и в инициативата „Зелен Несебър”, която стартира на празника на града на 15 август.

Всички гости и жители на Несебър могат да се присъединят към спортната проява.

По повод Независимостта на България от 19.30 ч. на сцената на амфитеатъра ще бъде представен музикално-танцовият спектакъл „Несебър”- най-новият културен продукт на община Несебър.

Този коментар беше публикуван на вторник, септември 21st, 2010 в 7:54 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар