България за пръв път с хотел сред най-добрите SPA в света

.

За пръв път България бе включена като дестинация в каталога на най-добрите Wellness & Spa хотели в света. Български хотел бе удостоен с най-престижния лиценз за хотелски и спа услуги – Европейски Спа и Уелнес Сертификат /Wellness & Spa Europe Certificate/.

Международното отличие е присъдено на Грандхотел и Спа „Приморец” Бургас за високо качество и стандарт на предлаганите услуги.

Едва 28 хотела в света, от които само 10 в Европа, са покрили критериите на Сертификата. Той се защитава пред Европейския Одитен Институт за Уелнес и Спа /The European Audit Institute Wellness & Spa e.V./

За тържественото връчване в Бургас специално пристигна Вицепрезидентът на Европейския сертифициращ институт д-р Михаел Гек. Грандхотел „Приморец” успя да защити “Premium” степен за качество, с което се присъедини към елитното семейство на най-класните от своята категория.

За да получи Първа категория на Европейския Сертификат за качество, Гранд хотел „Приморец” отговори успешно на 850 изисквания.

Критериите на одита са били фокусирани върху цялостната дейност – ниво на обслужване на рецепция и стаи, поддържане на чистота, качество на храната, разнообразие на уелнес и спа услугите, ниво на сигурност, тишина и комфорт, съобразителност на персонала и много други от момента на регистриране до момента на излизане от хотела.

Резултатите са обобщени и сумирани в няколко направления като обща атмосфера на хотела, компетентност на персонала, допълнителни услуги като екскурзии и културни мероприятия, съотношение цена-качество.

Европейският Одитен Институт за Уелнес и Спа /EAWS/ е със седалище в Бад Вилдунген, Германия. Това е единственият в Европа международен институт за стандартизация и развитие на спа и уелнес центрове и е най-авторитетната оценяваща организация в света. В Института работят всепризнати специалисти предимно от Германия, Швейцария и Австрия. Те притежават т. нар. Публичен печат, обвързан със стандартите на TÜV Rheinland. Сертификатът има давност 2 години.

Европейският Одитен Институт за Уелнес и Спа /EAWS/ е единственият в туристическия бранш, който задава максимален брой критерии и изисквания.

Големият брой на въпросите за оценяване показва колко дълбоко, подробно и обективно е оценяването на хотелите. Проверяващите са квалифицирани специалисти от различни области, с голям професионален опит в одитирането на петзвездни хотели. Те пристигат инкогнито, под чужда самоличност и в произволно време, за да почувстват истинската, неподправена атмосфера на хотела.

В Бургас проверяващите са пристигнали предрешени като обикновена семейна двойка германски туристи и прекарали седмица в Гранд хотел „Приморец”. В същото време до ръководството на хотела е пристигнало известие за посещение на експерти от /EAWS/, но 1 месец по-късно и никой не е могъл да се усъмни в „измамата”. „Изключително са наблюдателни и дори провокативни”, разказаха от управата на хотела. „Незабележимо поръсиха в стаята обелки от фъстъци, които се сливаха с цвета на мокета, за да проверят доколко поддържаме чистотата. Едва след петия ден се представиха…”.

Европейският СПА Сертификат е признание не само за отличения хотел, но и за нивото на българския туризъм въобще.

За пръв път български хотел ще влезе в каталозите, предназначени за първокласни туристи, и ще разчупи представата за България като евтина дестинация. Високата оценка на одита е знак, че и на нашето Черноморие може да се намери спокойствие, комфорт, богато разнообразие от спа процедури, съчетани с перфектно обслужване и културен туризъм, на добра цена.

Този коментар беше публикуван на четвъртък, септември 23rd, 2010 в 8:19 и е попълнен отСпа новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар