Изграждат туристически център на четири нива при Чудните мостове

.

Древен римски път между Чепеларе и гръцкия град Авдира ще бъде възстановен със средства по програма ФАР, пише в. Марица днес.

Община Чепеларе спечели 174 789 евро по програма ФАР за „Насърчаване на културните и туристически
ресурси в трансграничен регион”.
Крепостта „Заград” край село Забърдо също ще бъде реставрирана и консервирана. Древният път от местността Глухите камъни през Мезаргедик до хижа “Персенк” също ще бъде реставриран със средства по проекта.

Проектът по програма ФАР ще се реализира от община Чепеларе в партньорство с гръцката община Авдира, Асоциация на родопските общини и редица неправителствени организации.

Туристическата инфраструктура на Чудните мостове също ще бъде реконструирана. Предвижда се до природния феномен да бъде изграден туристически център на четири нива.  Проектът ще се изпълнява по програма „Развитие и популяризиране на екотуристически обект”. По него ще се разработят и няколко туристически маршрута.

Този коментар беше публикуван на петък, септември 24th, 2010 в 10:31 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар