Днес отбелязваме Световния ден на туризма

.

Днес е Световният ден на туризма. Празникът се отбелязва вече повече от 30 години, като всяка година акцентира върху различни възможности и предизвикателства пред туристическата индустрия по света. През тази година Световната организация по туризъм определи за мото на празника „Туризъм и биоразнообразие“, а Европейската комисия акцентира върху „Ролята на културното наследство в новата европейска Днес отбелязваме Световния дентуристическа политика“.Днес отбелязваме Световния ден

И двете концепции попадат във фокуса и приоритетите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за развитие на традиционните и алтернативни форми на туризъм и промотиране на България като целогодишна туристическа дестинация.

МИЕТ отбелязва Световния ден на туризма с поредица инициативи. По идея на министерството и с подкрепата на културното ведомство редица национални музеи в страната посрещнаха посетители безплатно на 26 септември, неделя.

Спомените от атрактивни туристически пътувания и хубавите преживявания, запазени в сърцата на туристите, са събрани в фотоизложба, която ще представи най-добрите снимки от проведения онлайнпродукти. Организатор на фотоконкурса е регионален Бизнес център – Плевен. фотоконкурс на тема: България – атрактивна туристическа дестинация“. Изложбата ще бъде открита на 27 септември 2010 г. от 18:00 часа на летище „София“, терминал 2 – една от най-оживените входни врати на страната. Участниците в конкурса са показали чрез фотографиите си своите впечатления от туристическите забележителности в България – природни, културни, исторически, атракциони, обичаи, бит и други. Техните различни гледни точки ще дадат и нови идеи за развитие на иновативни и атрактивни туристически

Денят на туризма се отбелязва и с журналистически тур до Драгоманското блато, известно с биоразнообразието си и до скалната църква „Св Богородица“ в манастира „Св. Троица“ в с. Разбоище. В обиколката участва зам.-министър Иво Маринов и представители на местната администрация.

Този коментар беше публикуван на понеделник, септември 27th, 2010 в 8:10 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар