Организират безплатна туристическа обиколка на Пловдив

.

Дирекция “Туризъм” на община Пловдив организира безплатен пешеходен тур на Пловдив, пише Турист Медиа.

Целта на общината е да представи  туристическите обекти на територията на Пловдив и така да предизвика желание сред жителите и гостите на града да ги посетят и да се запознаят културното им богатство, каза зам.-кметът на Пловдив Петя Гогова.

Първата обиколка се състоя на 29 септември от 9.30 часа и продължи около два часа.

Успоредно с това екскурзоводът, водещ беседата на български и английски език, дава информация и за провеждащите се в момента културни и други прояви.

Обиколката започва от Туристически информационен център на площад Централен, преминава през Цар Симеоновата градина и главната улица, от площад Джумая и Античния стадион се изкачва към Стария град, проследява забележителностите на територията му и завършва на археологически комплекс Небет тепе.  От Небет тепе се показват останалите хълмове, река Марица и всички важни обекти в другите части на града, Панаирното градче, както и жилищните райони. Обектите ще се представят, без да се влиза в тях.

Желаещите туристи могат да посетят индивидуално избрани от тях музеи след края на обиколката.

От общината обмислят да въведат пакетна цена за някои от музеите и галериите в продължение на 48-часов период.

Предвижда се безплатните обиколки да продължат да се провеждат традиционно един път в седмицата – в сряда, каза директорът на дирекция „Туризъм” Цветанка Брънгова.

Заявки за  посещения се приемат в ТИЦ на тел. 032/ 620 229, факс:  032/ 656 794 или на е-mail tic_plovdiv@abv.bg до 17.00 часа в деня преди пешеходния тур.

Този коментар беше публикуван на сряда, септември 29th, 2010 в 11:10 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар