Липсата на маркировка затруднява достъпа до пещера Лепеница

.

Липсата на достатъчно указателни табели и маркировка затруднява достъпа на туристите до пещера „Лепеница” край Велинград, предаде радио Фокус-Пазарджик.

Пещерата беше отворена за посетители на 11 септември, с лед като 50 години е била недостъпна за посещения. „Лепеница” се намира на 8 км от Велинград. На 6.5 км от курортния град е първата табела, която указва, че пещерата се намира в близост. След около 300 метра от нея е последният шанс на туристите да се движат с автомобил. От този пункт, който е обитаван от горски пазач има още 2.2 км, които трябва да се изминат пеша, заради липсата на път. Туристите могат да поемат по горски път, по който обаче няма никакви указателни табели.

При входа на пещерата няма табели, които да дадат информация за пещерата, за популацията в нея и за разположението й в скалния масив. Входът на пещерата е  малък, избит в скалите и затворен с решетка и голям катинар.През работните дни няма и човек, който да може да разведе туристите, това се случва само в почивните дни и то при добро време.

Този коментар беше публикуван на понеделник, октомври 11th, 2010 в 8:24 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар