Пловдив ще има електронни гидове

.

Вторият туристически информационен център на Пловдив ще отвори врати на 15 октомври, пише в. Твоят ден. Центърът ще бъде разположен на ул. „Съборна“ в Стария град.

От новия ТИЦ през 2011 г. ще тръгват електронни гидове. Всеки туристи ще получава слушалки с апаратче, което ще може да настрои на съответния език. С електронния гид гостите на Пловдив ще обикалят паметниците на културата и едновременно с това устройствата ще им разказват историята на туристическите обекти.

Зам.-кметът по културата в община Пловдив Петя Гогова поиска съдействието на областния управител Иван Тотев и министъра на културата Вежди Рашидов за експертна помощ за туристическите атракции в Стария град на Пловдив. Проектът е за 6 млн. лв., а срокът за кандидатстване е 14 януари 2011 г.

За довършването на реставрацията на къща „Клианти“ са нужни още 500 000 лева. Предстои да стартира реставрацията и на „Каблешковото училище“. Всички съгласувания и разрешителни вече са минали през Института за паметници на културата, каза още Гогова.

Този коментар беше публикуван на вторник, октомври 12th, 2010 в 8:57 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар