Правят класация на 50-те непознати туристически обекта в България

.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) ще прави класация на 50-те непознати туристически обекта в страната. Класацията е част от инициативата „Преоткрий България”, която бе представена от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Сред целите на инициативата са насърчаване на представянето на малко известни дестинации и нови туристически продукти за българските туристи, развитие на туристическия сектор и превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация. Потенциалът на България не е достатъчно познат, въпреки че има много туристически обекти и места за настаняване, каза Иво Маринов.

В рамките на „Пеоткрий България” ще бъде организиран журналистически конкурс, който ще отличи най-добрите представяния на непознати дестинации и продукти в четири категории: телевизия, радио, печатни медии и интернет медии. Успоредно с обявяването на конкурса МИЕТ ще кани и представители на медиите от цялата страна да станат членове на неформален медиа клуб „Преоткрий България”. В края на март 2011 г. се очаква с помощта на членовете на клуба да бъде създаден списък на 50-те най-интересни непознати туристически обекта в България.

Гражданите също ще могат да се включат в създаването на списъка, като изпращат предложения. Те обаче ще могат да дават предложенията си в началото на 2011 г.

Инициативата „Преоткрий България” е част от проекта „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България”, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Този коментар беше публикуван на сряда, октомври 13th, 2010 в 19:00 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар