Близо 5000 туристи са посетили Музея по пчеларство

.

„Музеят по пчеларството от древността до днес” е бил посетен от 4850 туристи през лято 2010, каза неговият създател Кирил Киров, предаде радио Фокус-Бургас.

Музеят се намира на пет километра от несебърското село Кошарица. Експозицията е разположена в двора на пчеларя Кирил Киров и проследява живота на пчелите от каменната ера до наши дни.
Към музея има място, наречено „Арт Несебър”.  В него Стария Несебър е представен с типични за града кули, църкви, но с пчелни кошери.

Музеят по пчеларство е разположен на площ от 100-150 кв. м. Освен да наблюдават процеса на добиване на мед, туристите могат и да участват в него. Посетителите на музея могат да чуят разказ за живота на пчелите, за добива на мед, както и за различните видове кошери. Демонстрацията включва отваряне на стъклен кошер, изваждане на пчела с голи ръце, целуване и галене на медоносците, без никой да бъде ужилен, уточни уредникът. Цялото представяне на развитието на пчеларството от древността до наши дни продължава 45 минути. Гостите в музея идват с предварителна резервация. Има дни, в които посетителите достигат до 200 души, каза още Колев.

Този коментар беше публикуван на четвъртък, октомври 28th, 2010 в 8:11 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар