6-те най-полезни храни за жените

.

Сиренето пармезан укрепва костите – Калцият е ключът в борбата с остеопорозата. Млякото е много полезно, но можете ли да се храните с него три пъти на ден? За да ви е по-лесно просто включете сиренето пармезан в диетата си.

Ябълките засилват имунната система – Вкусни и сладки, ябълките са пълни с вещества, които засилват имунитета и в същото време са антиоксидант. Поемането на тези вещества ще ви направи по-здрави, а болестите ще ви застигат по-рядко.

Лещата е богата на желязо Нискокалоричната леща осигурява около 30% от необходимата за тялото ви дневна доза желязо.  Около 12 на сто от младите момичета имат ниско равнище на желязо, а това ги заплашва от анемия.

Броколитe са добър начин за борба с бръчките – Чаша броколи съдържа 100%  от нужната ви дневна доза витамин С. Витаминът е основен фактор за изграждането на колаген, който от своя страна прави кожата еластична.

Картофите запазват теглото – Картофите съдържат съставки, които са основен елемент в борбата с килограмите. Едно средно по големина картофче съдържа повече калий дори от бананите. Картофите са полезни и срещу болести на сърцето.

Гъбите са добри антиоксиданти и предпазват от рак – Според проучване жените, които си хапват малка порция гъбки на ден, намаляват риска от рак на гърдата с 64 на сто. Друго проучване показва, че при умерени хранене с гъби, се увеличава нивото на хормона естроген.

Този коментар беше публикуван на понеделник, ноември 15th, 2010 в 13:50 и е попълнен отЗа Вас, мили дами. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар