Международна изложба на котки започва в София на 20 ноември

.

На 20 и 21 ноември в музей „Земята и хората” в София ще се проведе ХХV и ХХVІ Международна изложба по фелинология.

През 2010 г. традиционните есенни изложби празнуват своя 15-ти рожден ден под мотото: „15 години организирана фелинология в България”

За оценяването на 150-те записани в каталога на изложбата котки са поканени международните съдии от ФИФе: Айвор Андерсон, Швеция – всички категории; Хенри Хорнел, Норвегия – І, ІІ и ІV категория, и Сирпа Линдельо, Швеция – ІІ и ІІІ категория

В рамките на изложбата всички почитатели на котките ще имат възможността да се насладят на голямо разнообразие от породи като персийска, екзотична късокосместа, британска, бенгалска, ориенталска, руска синя, абисинска, норвежка горска, сибирска, ангорска, оцикат.

Котките ще се състезават във всички възможни класове, от бебе до шампион, международен шампион и европейски шампион. Непородистите домашни котки ще се състезават  в отделен клас.

Този коментар беше публикуван на петък, ноември 19th, 2010 в 14:11 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар