Първи празник на кафявата мечка ще се проведе на 27 ноември

.

На 27 ноември в Белица ще се проведе първият празник на кафявата мечка. Празникът ще се състои дни преди Андреевден (30 ноември), честван като „Мечкин ден”, тъй като се вярва, че Свети Андрей е покровител на мечката, предаде Дарик радио.

В програмата на празника е включена възстановка на обичаите, свързани с Андреевден, базар на местни храни и стоки, фолклорни изпълнения, щандове с информация и представяне на услугите на туроператори и организации, работещи в сферата на туризма и опазването на природата. Предвижда се и посещение до Парка за танцуващи мечки край Белица. Децата от местните училища подготвят карнавал с костюми от живота на кафявата мечка и нейната среда.

Целта на празника е да стимулира предлагането на туристически услуги, свързани с наблюдение на кафява мечка, която е символ на Белица.

Първият по рода си празник е част от проект на Фондация „Информация и природозащита”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Фонда за подпомагане на НПО, сформиран от страните от Европейското икономическо пространство – Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.

Този коментар беше публикуван на вторник, ноември 23rd, 2010 в 8:59 и е попълнен отНародни фестивали и обичаи, Туристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар