Най-прекият път за Драма – през Велинград

.

Новото трасе между България и Гърция ще бъде готово до 2 години. Така пътят до Драма от магистрала „Тракия”  ще е още по-пряк. Преди дни официално бе направена първата копка на строежа и пълната рехабилитация на отсечката от автомагистралата през Ветрен дол, Велинград и Юндола. Трасето ще е дълго 78 км и ще позволява през Разлог да се стига до южната ни съседка, а достъпът ще улесни най-вече Централна и Югоизточна България.
Възложител на рефаблитацията е Агенция „Пътна инфраструктура“, финансирането в размер на 23 млн. евро е от Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет. Изпълнител на проекта е българо-португалският консорциум „Лена-Гуалчев“.
В следващите 24 месеца ще бъде подновена пътната настилка, ще бъдат модернизирани и крайпътните съоръжения, отводнителните системи. Ще бъдат подменени и три възлови моста, които са почти столетници.

Този коментар беше публикуван на петък, ноември 26th, 2010 в 9:34 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар