Туристическият бранш в Сандански очаква фалит заради затворения път Е-79

.

Община Сандански и Асоциацията на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите излязоха с декларация до министър-председателя Бойко Борисов, Народното събрание, областната управа и еврокомисар Кристалина Георгиева за спешна намеса и бързо възстановяване на затворения участък от международен път Е-79 в Кресненското дефиле, пише в. Струма.

Туристически ят бранш в Сандански се опасява от фалит заради затворения път. В декларацията се настоява лично министър-председателят  да дойде на място, сам да се увери каква е ситуацията и да нареди да се работи постоянно, за да се пусне в експлоатация пътят. Това трябва да стане в най-кратки срокове, за да не затворят 43-те хотела в Сандански и Мелник, 800-те търговски обекта и заведения в курортната община.

Масово се отказват резервации за семинари, обучения, конференции на държавни и частни институции, за фирмени и частни банкети, казаха от асоциацията.

През обявения обходен маршрут Благоевград – Предел – Гоце Делчев – Папаз чаир – Катунци до Сандански се пътува за 5 часа, до София още 3 часа, заради ремонта на участъка през Даскалово.
Ако се сбъднат прогнозите на синоптиците и на 10 и 11 декември да вали сняг, пътят през Гоце Делчев и Попови ливади автоматично се затваря и Сандански остава изолиран от света, коментира председателят на сдружението Илия Пасков.

Този коментар беше публикуван на четвъртък, декември 9th, 2010 в 9:46 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар