National Geographic Channel снима възможностите за туризъм в България

.

Снимачен екип от National Geographic Channel е в България, за да направи серия тематични репортажи за българския туризъм. Посещението е организирано от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) в изпълнение на проекта „Провеждане на целогодишна рекламна кампания на дестинация
България по водещи паневропейски телевизионни канали“.


Сюжетите на клиповете са посветени на български културно-исторически паметници и  целта е  популяризирането на страната като атрактивна туристическа дестинация и регион с уникално духовно наследство. Сред обектите за заснемане фигурират София, Велико Търново, Арбанаси, Етнографският комплекс „Етъра“, Казанлък и Пловдив. Предвидени са снимки и в столичния храм-паметник „Св. Александър Невски“, Националния археологически музей, църквата „Рождество Христово“ в Арбанаси, Стария град в Пловдив, Казанлъшката гробница и археологическите разкопки „Голяма Косматка“.
През 2011 г. по National Geographic Channel ще бъдат излъчени четири репортажа. Те ще бъдат публикувани и на интернет страницата на медията.

През октомври и ноември 2010 г. екипи от паневропейските канали Eurosport и Euronews също посетиха България. Те  излъчиха четири материала за Sport Trips по Eurosport, в които представиха възможности за голф, конна езда, скално катерене и колоездене в България, както и два репортажа за предаването Metropolitans по Euronews.

През януари 2011 г. екип от Eurosport ще дойде в България отново, за да подготви два материала за условията за ски и сноуборд.

Този коментар беше публикуван на събота, декември 11th, 2010 в 10:08 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

One Response to “National Geographic Channel снима възможностите за туризъм в България”

  1. Николета Says:

    „През октомври и ноември 2011 г. екипи от паневропейските канали Eurosport и Euronews също посетиха България…“
    Това в бъдещето ли?

Оставете коментар