Боровец откри сезона с много настроение и силен вятър

.

На 18 декември Боровец официално откри зимен сезон 2010/2011. За да се включат в „Снежния празник”, в курорта  дойдоха много хора, а от Бороспорт имаха специален подарък за всички присъстващи – каране на полoвин цена през двата почивни дни (18 и 19 декември), както и безплатно нощно каране на 18 декември.

Силният ураганен вятър не позволи пускането на четириседалковия лифт „Ястребец Експрес“ и кабинката и скиорите не успяха да се спуснат по любимите писти в ски-център Ястребец и Маркуджик.

Организаторите се бяха погижили за най-малките – за тях бяха изградени специални трасета за шейни. Раздадени бяха много подаръци от Бороспорт, Olympus, SLS и други партньори на събитието.

Едни от най-добрите фристайл скиори и сноубордисти на България – Искрен Захариев, Николай Найденов – Малкия и Димитър Чокоев показаха изключително сложни и атрактивни трикове на скоковете и на специално обособената зона за фристайл, изграденa благодарение на БАССЕС (Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил). Taка Боровец отбеляза и Световния ден на сноуборда, който съвпадна с деня на откриването.

Любителите на зимните спортове се радваха на много атрактивни демонстрации, като представлението на детските ски отбори на „Чамкория”, „Рилски Скиор” и „Нитро Тийм”,  спонсорирани от Бороспорт. Децата направиха шоу, с което зарадваха всички присъстващи и показаха, че имат много талант и заразителен спортен дух.

От Бороспорт обявиха, че специално за децата намаляват сезонната лифт карта нa 600 лв.

Друго атрактивно представление бяха демонстрациите с коне, които теглиха скиори пред очите на всички.  Празникът завърши с уникалното огнено шоу на ски учителите на Бороспорт. То е стара традиция на курорта и можете да го видите всяка сряда от 20.00 часа.

Повече информация за всички новости и предложения можете да видите на www.borovets-bg.com.

Този коментар беше публикуван на понеделник, декември 20th, 2010 в 14:43 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар