Голям брой българи ще празнуват Нова година в луксозни Спа и зимни хотели

.

Около 1500 по-заможни българи ще прекарат новогодишната нощ в 35 СПА, уелнес и балнео хотели у нас.

Кувертите са свършили още в средата на ноември, Каза в интервю за агенция Фокус Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите на Драганов става дума за луксозни хотели в основните зимни ски курорти Боровец, Банско, Пампорово, както и в градовете Сандански, Поморие, Хисаря, Велинград, София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора.

Кувертите бяха изчерпани много бързо от клиенти, които очевидно много добре познават продуктите и са били и преди в тези хотели, коментира експертът.

Става дума за новогодишен куверт за вечеря на 31 декември от 200 – 300 лв. за храна и програма. По отношение на цена на нощувка, стаите се движат между 300 и 500 лв. за Нова година.

Пакетите за три, пет или девет дена стигат до 4500 лв. за двама души в двойна стая. Точно тези куверти бяха изчерпани най-бързо, понеже се предлагат от малък брой хотели за съвсем малък брой клиенти като цяло, посочи Драганов.

Програмата в новогодишната нощ включва изпълнение на известни български актьори и изпълнители – музикални и вокални групи, както и хранителни деликатеси, които включват 12 различни видове блюда.

Става дума за изпълнители на популярна музика. Общо взето предпочитанията са различни на различните места, но говорим за добре подготвени музикални програми, които все пак са на едно много добро културно ниво според на това разбираме в България. Не става въпрос за предпочитания към чалгата или такъв род забавления, които са за дискотеки и местата, където се събират по-млади хора, които се веселят малко по-шумно, каза още той.

В изисканите заведения например ще бъде предлагана класическа музика – може да се види балет, оперни изпълнения на тенори и сопрани на много високо ниво. Могат да се видят и водещи български изпълнители. В някои случаи хонорарите за подобни изпълнения стигат до 30 000 лв., уточни Драганов.

Традиционно иначе Коледа е семеен празник и всички са с близките и приятелите си. Така че категорията – посещение при близки и приятели на Коледа и Нова година – у дома, ще бъде най-голяма и определяща и тази година.

Наблюдава се обаче леко намаляване на пътуванията в чужбина за Нова година, което беше тенденция през цялата 2010 г., обясни Драганов.

Става дума за спад от около 36% на пътуванията на българите в чужбина като цяло за цялата година. Това се проектира и върху записванията и пътуванията за Коледа и Нова година. Общо взето намалението е при всички видове дестинации – от най-скъпите до най-евтините, като Гърция, Турция и Испания.

Този коментар беше публикуван на четвъртък, декември 23rd, 2010 в 13:57 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

One Response to “Голям брой българи ще празнуват Нова година в луксозни Спа и зимни хотели”

  1. хотели гуру Says:

    Вече след края на новагодишната кампания може да кажем, че наистина резервациите на хотели в България „откраднаха“ от дела на почиващите в чужбина. За съжаление цената на пакетите в България за нова година 2011 бяха над нивото на средния българин.

Оставете коментар