София е най-евтината европейска столица за туристите

.

Посещението на София излиза най-евтино за туристите, показа ново проучване сред 40 европейски столици.

За да прекарате един ден в София, трябва да си отделите не повече от 21 долара, са изчислили специалистите от портала „Прайс оф тревъл”.

Второ място заема полският град Краков, където едно денонощие ще струва на туриста с 6 долара повече. На трето място е Букурещ (28,3 долара на ден), а на четвърто – унгарската столица Будапеща (33,1 долара).

Най-скъпите градове за пътешествениците са в Скандинавия. Така едно денонощие в Осло ще струва на туриста 102 долара, в Стокхолм – 94 долара, в Копенхаген – 84,5 долара, а Хелзинки – 81,6 долара.

Рейтингът на „Прайс оф тревъл” на най-евтините и най-скъпите градове в Европа е направен по съвсем нова методика.

За разлика от другите подобни списъци, които се съставят или на базата на цената на жилищата, или по цената на храните, авторите от „Прайс оф травъл” са взели под внимание и критерии като цената за посещение на основните забележителности на града, цените за такси и транспорта и дори цената на алкохола и безалкохолните напитки.

В „туристическата кошница” експертите от „Прайс оф травъл” включват също така храната и разходите за изгоден хостел, но с добро местоположение, както и пътувания с обществения транспорт, уточнява електронното издание „Туризм ру”.

Този коментар беше публикуван на вторник, януари 18th, 2011 в 9:13 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар