Белоградчишките скали – първа резерва в класацията за Новите седем природни чудеса на света

Уникалните Белоградчишки скали са се изкачили до първа резерва в класацията за новите седем природни чудеса на света. Това съобщи за БТА кметът на Белоградчик Емил Цанков.

По думите му шансовете да влязат в листа с финалистите е много голям. Родната забележителност е изпреварила оазисът „Ал-хаса“ в Саудитска Арабия, като е събрала над 7 млн. и 600 хил. гласа до момента.

Списъкът на резервите съдържа 14 обекта, от които само първите седем имат реален шанс да се класират за финала. България е на първо място в него.

Ако Белоградчишките скали съберат повече гласове, те ще се класират сред първите 28 забележителности, от които ще бъдат избрани новите седем чудеса на природата, посочи Цанков.

Финалистите ще бъдат обявени на 11 ноември 2011 г.

За Белоградчишките скали може да се гласува на номер 00442033470901, след като прозвучи сигнал, трябва да се въведе кода 9905.

Този коментар беше публикуван на сряда, януари 26th, 2011 в 9:03 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

One Response to “Белоградчишките скали – първа резерва в класацията за Новите седем природни чудеса на света”

  1. Иванка Says:

    Гомяма красота са,който не ги е видял е загубил много от това.

Оставете коментар