Бургас се подготвя да посрещне Панагюрското златно съкровище

Община Бургас ще уговаря туроператори да включат в пакетите си за летни почивки и посещения в Морското казино.  От началото на юни до края на август 2011 г. в една от залите на обновената сграда ще бъде изложено Панагюрското съкровище.

Потвърдено е, че съкровището ще бъде показано в Бургас и в момента се уточняват потробностите.

За изложбата на съкровището общината трябва да осигури специални витрини с бронирани стъкла и отделен COT за всяка една. Изискванията на Националния исторически музей (НИМ), където в момента се съхранява съкровището, е да бъде поръчана и климатична инсталация, която да поддържа постоянна температура в залата. За охраната на експонатите щяла да бъде ангажирана и жива охрана.

Очакванията са Панагюрското съкровище да се превърне в най-голямата туристическа атракция по морето. Успоредно с него в залата ще бъде изложен и бургаски експонат, който засега се пази в тайна.

Този коментар беше публикуван на четвъртък, януари 27th, 2011 в 13:00 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар