Привличаме чешки туристи със 100-те национални туристически обекта

На 27 януари в Прага официално стартира проектът “100-те туристически „най“ на България“.

Целта на проекта е да запознае жителите на Прага, а и Чехия, с българската култура, традиция и туристически забележителности.

Проектът ще се реализира на няколко части. Първата фаза ще включва реклама на проекта с кампания по училищата и университетите, през интернет и в медиите -печатни издания на пражките кметства, безплатно разпространявани вестници, културни програми.
По време на втората фаза ще бъдат разпространеи безплатни състезателни карти тип “pexeso”, изобразяващи 100-те национални туристически обекта. По 40 броя всеки месец, общо 200 картички, представящи 100-те обекта.  Третата фаза е свързана с лекции, представяне на карти, книги, мултимедийни презентации на 100-те национални туристически обекта на България.

В последната фаза ще се разиграят викторини, а победителите ще спечелят  уикенди в туристически хижи, пътуване до България, туристически карти и книги.

Проектът ще завърши официално на 30 юни с голяма презентация на България, включваща културна програма и изложби в търговска галерия Fenix и Конгресен хотел Clarion в Прага.

На 27 януари бяха представени туристическите обекти с номера от 1 до 20, бяха раздадени първи комплект картички, увлекателна презентация на маршрут “По пътя на слънцето – Велико Търново, Трявна, Дряново, Боженци, „Етъра“ и прожекция на документален филм за “Етъра“.

Инициатор на проекта “100-те туристически „най“ на България“ е Българският културен институт в Прага. Негови партньори са Българският туристически съюз (БТС), туристически агенции, Чешкият съюз за защита и природа и др.

Този коментар беше публикуван на четвъртък, февруари 3rd, 2011 в 11:43 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар