Чепеларе чества 13 години от олимпийския златен медал на Екатерина Дафовска

Със зимен олимпийски ден на връх “ Мечи чал“ на 9 февруари община Чепеларе ще отбележи 13 години от спечелването на олимпийския златен медал на Екатерина Дафовска.

На пистите в Спортен център „Чепеларе“ ще се проведат състезания по биатлон, ски алпийски дисциплини, сноуборд и атрактивни игри.

На този ден ще бъде отбелязан и 80-годишният юбилей на Христо Христев-Сержи. Той е бил дългогодишен професионален треньор по ски бягане в Чепеларе и треньор на националния отбор на България по ски бягане. Христев е и най- дългогодишния треньор по ски бягане на „Рожен”- Чепеларе и има изключителен принос за развитието на ски бягането в Чепеларе. С решене на общината Христо Христев ще бъде удостоен с Почетен знак на община Чепеларе.

Лазар Кисьов – първият директор на „Средно училище за високо спортно майсторство по зимни спортове”, което отваря врати през 1970 г., също ще бъде удостоен с Почетен знак за принос в развитието ски спорта в Чепеларе.

Този коментар беше публикуван на вторник, февруари 8th, 2011 в 8:16 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар