Туристите са най-доволни от хотелите в България

Българските хотели предлагат на добро съотношение услуга-цена на своите гости, сочи проучване на портала за безплатна резервация hotel.info сред 30-те държави в Европа с най-голямо население.

Данните са въз основа  на над един милион оценки на гостите на 2- до 5-звездни хотели.

Съотношението цена-услуга често е един от най-важните критерии за пътуващите, особено при избора на туристическа държава. При това разходите за хотел заемат голям дял от разходите на място, поради което гостите са особено чувствителни по отношение на това, което им се предлага за техните пари.

С 7,61 точки България зае челна позиция, малко пред източноевропейските републики Полша и Чехия, чието високо място в класацията не е изненада, тъй като още при сравнението на метрополиите по света чешката столица Прага и полският град Варшава попаднаха в челната петица, обясняват авторите на проучването.

Топ 10 допълват Унгария, Босна и Херцеговина, Румъния, Португалия, Испания, Австрия и Германия.

Изненадващо Турция и Гърция заемат доста ниски места в подреждането – 16-то и 17-то съответно. Като цяло на Турция като туристическа цел се приписва едно добро съотношение цена-услуга, но гостите не са били много доволни от предлаганата от турските хотелиери услуга и исканата за това цена.

Хотелиерството в Швейцария, заедно с това във Франция, са на опашката на европейския Топ 20.

Като цяло туристите са най-недоволни от хотелиерството в Скандинавия.

Този коментар беше публикуван на четвъртък, март 17th, 2011 в 14:06 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар