Браншът очаква силно лято

Резултатите от ранните записвания за Лято 2011 г. са много добри,  отчитат хотелиери и туроператори.

За разлика от миналата година, когато повечето туристи решаваха в последния момент къде да изкарат лятната си отпуска, тази година са актуални по-ранните записвания.

Повечето резервации, направени до момента са изцяло платени, което е знак за сигурни посещения.

Причините са различни, но водещи са масово предлаганите през последните месеци отстъпки от 15-20% при предварителни записвания. В част от обектите по Черноморието отстъпките важат и сега, обясни председателят на браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион “Севeроизточна България” Димитър Димитров.

Преди 10 дни приключи туристическа борса, която се проведе в Берлин. Интересът към България бе много голям и резултатите вече се усещат.

В Албена, например, се очакват 30% ръст на записванията на туристи от Германия. Германците са най-пътуващите туристи и при тях престоят е по-продължителен.

Очакваме ръст от 30 на сто от туристите от Русия, посочи Димитров пред вестник “Добруджанска трибуна”.

Очакванията тази година България да бъде хитова дестинация на руския пазар се базират и на факта, че отпадна монополът при превозвачите. Кризите в в Либия, Тунис и Египет също допринасят за пренасочване на туристическия поток към България.

Този коментар беше публикуван на сряда, март 30th, 2011 в 8:55 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар