Истър-Понтика ще бъде трансгранична дестинация за културен туризъм

Трансграничната дестинация за културен туризъм Истър-Понтика ще бъде представена на международен работен семинар днес -12 юли в град Кълъраш в Румъния, пише Туристмедиа.

Фокусът на семинара ще бъде обединяването на усилията за развитието на културен туризъм в българските области Добрич, Силистра и Русе и румънските окръзи Констанца, Кълъраш и Гюргево.

Предстои да бъдат оценени ресурсите и потенциала на трансграничния регион, както и развитието на културен туризъм. Целта на проекта е регионът да се превърне в трансгранична туристическа дестинация със собствена идентичност и разпознаваем имидж под наименованието Истър-Понтика.

Оценени и анализипани ще бъдат възможностите за устойчиво развитие, наличните туристически ресурси, инфраструктура, туристически продукти и атракции.

Ще бъде направен анализ на силните и слабите страни на региона, възможностите и заплахите, свързани с неговото развитие.

В края на месец юли ще се проведе втори работен семинар в българския град Силистра. Тогава ще бъдат изработени визията, приоритетите, целите и мерките за ефективното развитие на трансграничната дестинация за културен туризъм Истър-Понтика.

Този коментар беше публикуван на вторник, юли 12th, 2011 в 11:34 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар