Ски легенди събраха 11 000 лв. при откриването на зимния сезон в Банско

.

На 11 декември Банско откри зимен сезон 2010/2011 с демонстративни спускания между ски легендите Марк Жирардели, Петър Попангелов, Андреас Венцел, Мария Вализер, Йозеф Стробл, Леонард Сток, Люк Алфанд и Михаел фон Грюнинген.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков награди скиорите след демонстрационното спускане. „Банско е достойно за звездите, които дойдоха за откриването на новия зимен туристически сезон в пиринския курорт“, каза министър Трайков.

На откриването на зимния сезон в Банско присъства и футболистът Христо Стоичков, пише в. Стандарт.

За благотворителния търг всеки от поканените скиори беше донесъл лични спортни вещи. Стоичков също се включи в благотворителната инициатива – за търга той предостави фланелката, с която през 1992 г. спечели с Барселона първата в историята на клуба Купа на Европейските шампиони. Фланелката стана притежание на община Банско за 3700 лв. Марк Жирардели дари скиорски ръкавици, които бяха купени за 2000 лв. от бизнесмена Любо Тодоров. Мария Вализер се включи с четири предмета, сред които шампионските й скиорски очила и скиорската каска на дъщеря й, а Петър Попангелов беше донесъл оригинална ска. Люк Алфон изненада всички с ризата, с която спечели рали Париж-Дакар през 2006 г. Така от благотворителния търг бяха събрани  11 000 лв. С тези средства ще бъде осигурена екскурзия в планината на деца от 10 социални дома.

След откриването на сезона Банско е пълен с туристи, предаде БНТ. Най-много са посетителите от Гърция – около седем хиляди. От туристическата асоциация в града увериха, че за да се избегнат опашките от скиори в пиковите моменти, ще има и автобуси. В Банско има около 17 хиляди места в хотели и частни квартири. Цените варират от 25 лева на легло в нискокатегорийните места за настаняване до 50 лева за висококатегорийните обекти. За да се избегнат опашките от скиори, на началната станция на кабинковия лифт в пиковите часове ще се движат и автобуси. Ще има и допълнителни каси за продажба на карти за ски-съоръженията. За предстоящите коледни и новогодишни празници много от хотелите в курорта вече са резервирани, но все още има свободни места.

Този коментар беше публикуван на понеделник, декември 13th, 2010 в 14:05 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар