Свободен вход за публиката на Европейската купа по биатлон в Банско от 10 до 12 февруари

.

От 10 до 12 Февруари в Банско ще се проведе кръг от Европейската купа по биатлон, където ще участват над 210 биатлонисти от 26 държави. Това обяви Екатерина Дафовска – председателят на Българската федерация по биатлон . Тя е и зам.-председател на организационния комитет.

До този момент участие са заявили 26 страни, сред които Швеция, Русия, Швейцария, Беларус, Хърватия, Великобритания и други. В програмата влизат две дисциплини – 7,5 км спринт при жените и 10 км спринт при мъжете. България ще бъде представена от 13 мъже и 13 жени.

Туристите, които ще посетят Банско за състезанието през този период ще наблюдават кръга от Европейската купа по биатлон безплатно, като вероятно ще се помисли и за по-ниски цени на кабинковия лифт.

Българска федерация по биатлон заяви, че финансово Европейската купа е подсигурена от Министерството на спорта, община Банско и Международната федерация по биатлон, която е отпуснала 35 000 евро. Има и няколко фирми-спонсори, а класиралите се от първо до трето място ще получат и средства от наградния фонд, който също са осигурени от Международната централа по биатлон.

Този коментар беше публикуван на петък, януари 14th, 2011 в 10:21 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар