Откриха трасе за конен алпинизъм във Врачанския балкан

Във Врачанския балкан беше открито първото по рода си в България трасе за конен алпинизъм, предаде БНТ.

Любителите на планинския туризъм вече ще имат възможност да направят авантюристичен преход с елитни коне и да се възползват от помощта на опитни водачи. Трасето минава по билото на планината, на 1500 м. надморска височина. Туристите, които решат да предприемат нестандартния преход, ще могат да се насладят на гледката на един от най-известните и красиви водопади Боров камък.

Врачанският балкан предоставя възможност и за фотосафари в новото дивечовъдно стопанство „Леденика“, където могат да бъдат наблюдавани стада елени, муфлони, глигани и диви коне. Стопанството заема площ от 40 000 декара, обхващащо невероятни скални масиви, смесени гори и горски ливади.

Това е една от първите инициативи за развитието на алтернативния туризъм във Врачанския балкан. Идеята е той да бъде свързан с природните забележителности и културно-историческите обекти и съкровища от времето на траките.

Този коментар беше публикуван на вторник, март 22nd, 2011 в 13:22 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

Оставете коментар