Немски медии атакуват България заради трагичния инцидент в басейна в Златни пясъци

Новината за трагедията с 13-годишната Сара Ернст, която загина при нелеп инцидент в хотел „Берлин” в Златни пясъци, бързо стигна и до немската преса, пише Туристмедия. Заглавие на първата страница на най – големия немски вестник „Билд” преименува хотела ни на  „Хотелът на ужасите”.

Случката, която получи широк отзвук в Германия, ще се отрази на туризма ни. Само за няколко дни след инцидента започнаха отказите на германските туристи за почивка по българското Черноморие.

От туристическата компания TUI вече са отменили 12 резервации за почивка в страната ни  през август, като се очаква да бъдат отменени още стотици, това каза Ренета Хофман от централата на туроператорската компания.

Немските медии апелират сънародниците си да не идват в България, представяйки страната ни като опасна за живота им, пише още вестник „Всеки ден”.

Бащата на загиналото дете ще заведе дело срещу туроператора и собствениците на хотел „Берлин“, заради тяхната немарливост.

Този коментар беше публикуван на петък, юли 15th, 2011 в 14:28 и е попълнен отТуристически новини. Вие можете да следите всички отговори отRSS 2.0 фийда. Можете да оставите коментар, или trackback от вашият собствен сайт.

One Response to “Немски медии атакуват България заради трагичния инцидент в басейна в Златни пясъци”

  1. Цвете Стоянова Says:

    Това е меко казано неприятно, но явно е трябвало да се случи. За съжаление по нашите хотели се шири наглост и безнаказаност. Всички собственици считат, че за 3 месеца трябва да забогатеят. Само че трябва да има база за това. Един пример: х.“Виа Понтика“ в Поморие. Ресторант за 70 души, а в хотела са 220; ХРАНАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ БЕЗОБРАЗНА, МИРИШЕ НА ГАДНО, ЗАЩОТО ДНЕВНИЯ ОКЛАД НА ЧОВЕК Е…..7 ЛЕВА!!!! Снабдяванета е от Метро-изцяло! Стаите са добри, но липсва обслужване! Какво да говорим повече? Аз вече съм клиент на Турция, въпреки, че съм голяма патриотка. Да видим кога хотелиерите в България ще се научат да приемат гости!!!!! Вероятно като фалират!!!!

Оставете коментар